Fra Bombay til Bohem, få stilen med kalkmaling

 Hvordan pusse opp stuebordet med kalkmaling?

I flere år har jeg vært på jakt etter det perfekte stuebordet for oss, og det var ikke før jeg tok saken i egne hender jeg fikk det! Det finnes like mange måter å pusse opp møbler på som mye annet men jeg er ikke lenger i tvil hva som funker for meg.

Et tungt  ,robust  men litt utgått Bombay bord ble et spennende  oppussing prosjektet som jeg gjorde til noe helt annerledes. !

bilde-20-09-16-17-56-46

Her behøves ingen forarbeid  annet enn en kjapp vask med zalovann. Passer utmerket for en kjippkjapp som meg. Jeg velger meg tre farger som vil passe i stua vår, Vi har hvite vegger og grønne gulv  , jeg velger da gule og grønntoner;dvs Citron , Honeydew ,Esmeralde og Brooklands.

Første trinn: jeg snur bordet på hodet , starter med beina. Rører opp malingen og setter i  gang med første strøk.

Jeg begynner med det gule ettersom jeg vil at det skal skinne gjennom underlaget på utvalgte steder på bordet. Jeg tar ikke gult overalt, det er jo bare mye jobb og sløsing med maling. Når det har tørket går jeg på med de neste fargene, noen maler jeg samtidig som vått i vått  mens andre   steder legger jeg på lag på lag. Jeg snur bordet og gjør det samme på bordplata.

Kalkmalingen har kort tørketid og  jeg venter til bordet er helt tørt før jeg går i gang med gulldekor. Dette er bladgull i løse flak som jeg fester  ved hjelp av Vintro matt lakk.

Etter herding skal det pusses. Denne gangen kjører jeg på meg pussemaskin  og deretter fint sandpapir. Når malingen tørker kan den virke ru og kornete., slettes ingen god overflate å ta på. Pussing helt nødvendig for meg denne gangen.

bilde-30-07-16-15-42-40

Så snart ferdig!!Jeg snur bordet og gyver løs på bordplata på samme måte.Det siste jeg gjør er å sette inn bordet med voks, det både herder og får frem de ulike strukturer og spor jeg jeg har lagt igjen.

Overflaten er som silke å ta på , nydelig!

bilde-02-09-16-16-25-47-1

 

 

 

Ha en fin dag maledag !

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *