Farger og følelser -Gipsy Solbakken

Farger er følelser og farger påvirker oss bevisst og ubevisst, det er både opplest og vedtatt. 

Vi har  farger vi tiltrekkes av , noen vi ikke » klarer»! , farger vi ikke tør å bruke, farger vi  er redde og noen farger vi føler oss ubehagelig i , farger vi bare må ha.  Visste du forresten at blinde påvirkes av farger?  En blind mann ble plassert i et blått rom, han kunne føle kulden.

 For hvitt interiør kan provosere frem aggresjon og   hodepine og er blant annet ikke å anbefale om du har et urolig barn. Gult stimulerer til kreativitet men kan også provosere frem migrene ,  gult gjør oss skjerpa og bør feks brukes når du har eksamen og skal prestere fra egen hukommelse. Grønt virker beroligende som blått men gir ikke den kalde følelsen. Den gir oss noe nært å hvile øynene på og gir oss naturen inn. Blått gir oss ro som vannet som sildrer , rødt fyrer oss opp og gir oss boosten vi trenger, det oransje gir oss nytelse og glede  mens lilla leder oss inn i det mystiske og åndelige. Har du noen gang tenkt over hvike farge du er ? Eller dine venner?  Mest sannsynlig en god miks ; noen er mer utpreget enn andre .

Hvor mange er det ikke som omgir seg med hvite og grå vegger i fare for å bli «lei» av fargene som gud forby kanskje kunne gi en ekstra piff og feeling i rommet.! Det er få ting som tar så lite tid som å rulle over noen vegger med maling.

 Vi kan tilføre oss energi  og regulere oss opp og ned med farger . For deg som  lese om fargepsykologi anbefaler jeg boka Fargene forteller , Tove Steinbo

 For noen  ( ti )år siden var jeg på en  reise i India.  Det var overhodet ingen dannelsesreise  ,vi bodde på steder der jeg mest sannsynlig i dag ikke hadde turt å overnatte. Det var likevel en reise i farger, både på det indre og det ytre plan.Fargen jeg forbinder med min reise er turkis.På herberget The Broadlands lyste de store turkise dørskoddene opp rundt de  grå og møkkete søylene i atrieet.  Sterke  kontraster , minnet sitter i ryggmargen. Blant alt det skitne og grå rundt meg lyste det friske turkise mot meg mens støvet sto.

 

Når jeg maler og  velger farger til mine møbelprosjekter er det tosidig og noen ganger tresidig

  1. Det skal passe ( helst)  inn i interiøret ( de jeg bor med vil ikke bo i Tivoli)
  2. Jeg skal male med fargen som jeg dras mot.

    Boho cafebord ala Gipsy Solbakken
    Malt cafebord med glassplate, kalkmalingen fester for alt. Dekorert med sjablong og fylt inn med Duckeggblue,Madame de Pompadeur, French Navy, Etterbehandlet med extremelakk.
  3. Jeg vil dekorere etter form og farge..

 

 

Gypsy er for meg et uttrykk for det frie, urolige , fargerike,  sterke og uavhengige.  Fuck trender og gå for det du liker!

Farger   gir meg følelser , fornemmelser ,  energi og …det motsatte.

Det gjelder å ha bensin på bålet.!

 

Ønsker deg en fargerik dag:-)

 

 

 

Bohemian look
I gang en typisk 60 tall skjenk som jeg maler med Vintrokalkmaling . JEg legger flere lag med ulike fargenyanser fra mørk blå under til lys turkis over

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *